fbpx

Системата Pregnabit за дистанционно проследяване на бременност за първи път в България

Университетската АГ болница първа въвежда най-съвременната апаратура за дистанционно проследяване и консултации на бременни.

Университетската АГ болница Майчин дом въвежда първата в България системата за дистанционно проследяване на бременност – Pregnabit. Системата е първа по рода си в България и позволява дистанционно проследяване на феталното развитие чрез интегриран анализ на четири показателя, които се измерват с мобилно устройство  лично от пациента. Данните от измерванията се предават в реално време чрез връзка с интернет и се предоставят за мигновен анализ чрез телемедицинска платформа с денонощен мониторинг от медицински специалисти.

 Системата Pregnabit е разработен в Полша и се въвежда в България от ексклузивния представител Интербизнес 91. Апаратурата стартира в София, като се очаква в следващите месеци да бъде разпространена и в други градове на страната.

 Pregnabit позволява да бъдат събрани диагностични данни за анализ по време на бременността и да бъдат очертани по-добри перспективи за майката и плода, без да се налага бременната да посещава лечебни заведения, да се подлага на пътуване или на рискове на външната среда или бактериални инфекции. Чрез прилагането на системата Pregnabit бременната може да наблюдава състоянието на детето си навсякъде и по всяко време, а лекарите имат възможност да проследяват състоянието на пациента денонощно и от всяка една точка.

 Системата Pregnabit е универсална и лесна за употреба от бременните. Тя е особено препоръчителна при клинични състояния и гранични случаи, при които престоят в болница не е наложителен, но има индикации за наблюдение на плода – като диабет (в до 10% бременностите), хипертония (в до 10% бременностите) и др. Pregnabit е подходяща за употреба и от бременни, които живеят в отдалечени райони без възможност за чести посещения на медицински заведения за наблюдение, както и в случаите на продължително вътреутробно развитие на плода и следтерминни раждания.  Чрез измерванията се осигурява по-добър контрол върху състоянието на детето, както и повишено чувство на сигурност и спокойствие у бременната.

 По данни на Световната здравна организация всяка година в света се регистрират около 2.5 милиона случая на мъртво родено дете или около 7000 такива раждания дневно. Сред основните фактори за тази тенденция СЗО откроява недостига на медицински персонал, слабо развитата здравна мрежа в някои региони, отдалечеността от съществуващите медицински центрове и специалисти и повишен брой на хроничните заболявания като диабет и хипертония сред младите хора , което води до усложнения по време на бременността.

 

Споделете новината:

Още новини

Г-жа Людмила Зафирова отличена в категория „женско предприемачество“ от Първа Инвестиционна Банка

Екипът на фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД поздравява своя управител г-жа Людмила Зафирова за получената награда за “женско предприемачество” от Първа Инвестиционна Банка на традиционната

Иновация от Интербизнес – Higo

 Интелигентно устройство което ви позволява да извършите преглед при вашия лекар – Дистанционно! Едно устройство!Диагнозата се основава на цялостен медицински преглед„Създаден съм по такъв начин,

Запитване за оферта

Ще отговорим в най-кратък срок на предоставения от Вас имейл.