fbpx

Симпозиум на тема „Роля на UV-C лампите при дезинфекция и стерилизация на болнични и медицински заведения”

На 23.06.2020 г. се проведе симпозиум на тема „Роля на UV-C лампите при дезинфекция и стерилизация на болнични и медицински заведения” в аулата на НЦЗПБ при спазване на всички противоепидемични мерки, като присъстваха 30 човека. На симпозиума дистрибуторът „Интер Бизнес 91” и производителят „ИКИС” презентираха иновативните UV-C уреди за дезинфекция от серията UV-C 2020.
Симпозиумът бе открит от проф. д-р Тодор Кантарджиев, национален консултант по микробиология и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Проф. Кантарджиев подчерта важността на употребата на UV-C дезинфекция и стерилизация в лечебните заведения с цел ограничаване на възможността за разпространение на заразата. Преди коронавируса не се обръщаше съществено внимание на UV-C дезинфекцията, но сега ситуацията изисква използване на UV-C лампи в допълнение на класическата дезинфекция.
Научен доклад на тема „UV-C светлина и приложението й за дезинфекция в медицинската практика” беше изнесен от Милена Николова- доктор по епидемиология и Главен асистент в НЦЗПБ. Докладът подчерта значението на прилагането на UV-C дезинфекция в медицински заведения и обществени места като UV-C светлината убива 99,9% от бактериите и вирусите.
От изключително значение е наличието не само на лампи за директна UV-C дезинфекция, а и уреди за дезинфекция на въздуха, които могат да работят в присъствието на хора и дезинфекцират въздуха на 99,9%. Подобни уреди от серията UV-C 2020 са AIR STRIKE и мобилната VIP AIR STRIKE на снимките по-долу.
За повече информация: office@interbusiness-bg.com или на тел. 02 944 63 63

Споделете новината:

Още новини

Г-жа Людмила Зафирова отличена в категория „женско предприемачество“ от Първа Инвестиционна Банка

Екипът на фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД поздравява своя управител г-жа Людмила Зафирова за получената награда за “женско предприемачество” от Първа Инвестиционна Банка на традиционната

Иновация от Интербизнес – Higo

 Интелигентно устройство което ви позволява да извършите преглед при вашия лекар – Дистанционно! Едно устройство!Диагнозата се основава на цялостен медицински преглед„Създаден съм по такъв начин,

Запитване за оферта

Ще отговорим в най-кратък срок на предоставения от Вас имейл.