fbpx

Семинар на тема „Електрофореза и медицина“

Фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД, съвместно с болница УМБАЛ “Св.Иван Рилски”, проведе на 15.12.2022 г. в Аула на УМБАЛ “Св.Иван Рилски”, семинар на тема „Електрофореза и медицина”.

Присъстваха над 70 специалиста работещи в сферата на клиничната лаборатория, имунологията, нефрологията и неврологията.Семинара бе открит от продуктов специалист на фирма Sebia, който говори за възможността с тази техника и системи да се анализира CDT,  единственият биологичен  маркер за  хронична алкохолна злоупотреба. Разказа и за най-новият апарат от фамилията Capillarys 3 DBS , създаден да изследва хемоглобинопатии при новородени чрез щадящата технология. Лектори на семинара бяха доценти, професори и преподаватели работещи в сферата на лабораторната диагностика. Проф. Свинаров говори за “Настоящата роля и значение на разделителните техники в клиничната медицина”. Проф. Будин Михов учен и преподавател в България и чужбина говори на тема „Моят живот посветен на електрофорезата и молекулните механизми в здравия и болния организъм”.

Доц. Яна Бочева разказа за” Клиничен случай от хематологичната практика в УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД – Варна”, а доц. Ирена Генчева сподели” опит при работа с miniCap FP, система за капилярна електрофореза в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД – Плевен”.

Иключително интересна беше лекцията на Зоя Петкова от Лаборатория по медицинска генетика , Направление „Таласемии и патологични хемоглобини“

СБАЛХЗ -ЕАД, София .Тя сподели дългогодишният им опит в диагностиката на хемоглобинопатии с немолекулярни методи. Презантациите завършиха с тази на модератора на събитието и началник на клиничната лаборатория в УМБАЛ “Св.Иван Рилски”, Д-р Ирена Иванова. Тя сподели опита си и резултати от изследване изоензимите на алкалната фосфатаза със системата за агарозна електрофореза Hydrasys 2 SF. В дискусията бяха споменати резултатите от изследване за хемоглобинов профил на 2500 проби, чрез  автоматична система за електрофореза Capilarys 2 Flex Piercing – Sebia, France по проект  „Достъпни здравни услуги за бременни жени и деца до 3 години от групи в риск. Програма BG 07 „Инициативи за обществено здраве”, осъществявана с финансовата подкрепа на ФМ на ЕИП и НФМ 2009-2014.

В дискусиията беше споделен опита в сферата на електрофорезата  в Болница Токуда Аджибадем Сити Клиник. Бяха направени препоръки и споделен опит, свързан с концентриране на ликворните и уринни  проби. Д-р Светла Гечева сподели работата си по проект свързан с амилоидоза при кардиологично болни пациенти  и ролята на електрофореза на протеин при диагностициране и проследяването и лечението им с определени лекарства.

Семинара завърши с елегантна вечеря в изискания ресторант “Carne”, където дискусиите продължиха.

Споделете новината:

Още новини

Г-жа Людмила Зафирова отличена в категория „женско предприемачество“ от Първа Инвестиционна Банка

Екипът на фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД поздравява своя управител г-жа Людмила Зафирова за получената награда за “женско предприемачество” от Първа Инвестиционна Банка на традиционната

Иновация от Интербизнес – Higo

 Интелигентно устройство което ви позволява да извършите преглед при вашия лекар – Дистанционно! Едно устройство!Диагнозата се основава на цялостен медицински преглед„Създаден съм по такъв начин,

ПРИЛОЖЕНИЕТО НА НАНОСРЕБРОТО КАТО МЕТОД ЗА БЕЗОПАСНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ СТАВА ВСЕ ПО-ПОПУЛЯРНО

Във видеото по- долу можете да видите уникални портали за дезинфекция, през които минават журналистите преди традиционната годишна пресконференция на президента на Русия Владимир Путин.

Запитване за оферта

Ще отговорим в най-кратък срок на предоставения от Вас имейл.