fbpx

Пациентски организации „Заедно с теб“ се включват в борбата срещу рак на гърдата

Пациентски организации „Заедно с теб“ се включиха в борбата срещу рак на гърдата с организирането на семинар на тема „Ранен прескрининг на рак на гърдата“ и безплатни прегледи на дами, работещи в медии от цялата страна: журналисти, редактори, оператори, репортери и др.

Дамите от медиите от цялата страна, които нямаха възможност да се включат в семинара, ще получат поименни ваучери за безплатни прегледи по метода на контактна термография с иновативна апаратура (без направление от личен лекар) за рак на гърдата в лечебни заведения в цялата страна (вижте по-долу).

Скринингът за рак на гърдата на дамите се извършва по метода на контактната термография чрез течни кристали, при който няма никакво облъчване и могат да бъдат откривани миниатюрни образувания с размери от 3 милиметра. При него данните от изследването се обработват от изкуствен интелект, който за около пет минути дава отговор на въпроса дали в преглежданите млечни жлези има съмнителни изменения. Това е възможно тъй като контактната термография е метод за функционално изобразяване на даден орган. Чрез него в гърдите се търсят точки на температурни аномалии. В такива точки анормално повишеният приток на кръв води до повишена температура в зоната, засегната от туморното образувание. Едно такова изследване по метода на контактната термография е бързо, безболезнено, надеждно и без каквото и да било облъчване.

 

Този скрининг е особено подходящ при жени:

– със семейна обремененост от ракови заболявания /особено карцином на

млечната жлеза/ и генни мутации BRCA1 и BRCA2;

– които приемат орално контрацептиви или които са на хормоналнозаместителна терапия;

– които имат силиконови импланти в гърдите си.

Споделете новината:

Още новини

Г-жа Людмила Зафирова отличена в категория „женско предприемачество“ от Първа Инвестиционна Банка

Екипът на фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД поздравява своя управител г-жа Людмила Зафирова за получената награда за “женско предприемачество” от Първа Инвестиционна Банка на традиционната

Иновация от Интербизнес – Higo

 Интелигентно устройство което ви позволява да извършите преглед при вашия лекар – Дистанционно! Едно устройство!Диагнозата се основава на цялостен медицински преглед„Създаден съм по такъв начин,

Запитване за оферта

Ще отговорим в най-кратък срок на предоставения от Вас имейл.