fbpx

BRASTER PRO и в Медицински център „Миркович“, Сливен

На 21 март се състоя представянето на апарата BRASTER PRO и в Медицински център „Миркович“, град Сливен.

Технологията позволява откриването на промени и образувания на гърдите с размери минимум от 3 мм. Методът за ранна диагностика е базиран на основата на контактна термография с течни кристали, която е напълно безвредна и безболезнена, характеризира се с изключителна точност и бързина, без да причинява облъчване. За няколко минути се генерират от 45 до 75 термографски образа за всяка гърда, които се обработват от изкуствен интелект и резултатите от изследването пристигат до 5 минути при лекаря. При съмнение за наличие на температурна асиметрия, термографските изображения биват разглеждани допълнително от двама експерти на BRASTER PRO и при този случай, резултатът се получава при лекаря, извършващ изследването в рамките на около 48 часа.

„В нашия град, както в цялата страна, случаите на рак на гърдата, особено при по-младите жени, се увеличават. Затова ранната диагностика е изключително важна. С новия уред ще помогнем на много жени“, заяви пред журналисти д-р Георги Георгиев, управител на МЦ „Миркович“.

Всяка жена, която пожелае, може да направи записване за изследване с модерния уред. Това става на телефон 0882 290 908 или на e-mail на ms.mbal@iradeum.com. Самото изследване струва 50 лева.

Ракът на гърдата често протича без оплаквания. Малък признак – безболезнена бучка в гърдата, промени в размера или формата на гърдата, подуване в подмишницата, промяна на зърното или секреция налага медицинска консултация. Смъртните случаи годишно от рак на гърдата в света са над 500 000 и е втора причина след рак на белия дроб, а при жените е първа. Рискови фактори за рак на гърдата са продължителен фертилитет (менархе в ранна възраст и късна менопауза), противозачатъчни хормонални средства, без бременност и раждане, затлъстяване в менопауза, хормонозаместителна терапия, обездвижване, консумация на алкохол. Сподед онколозите противозачатъчните хормонални средства увеличават риска от рак на гърдата до 20% (при едногодишен прием до 9 % и до 38 % при 10-годишно прилагане).

Фамилна обремененост. Рискът е около 2 пъти по-висок при жени с роднина от първа степен от женски пол и 3-4 пъти по-висока за жени с повече от една роднина от първа степен, като рискът се увеличава, когато при засегнатия роднина рак се диагностицира в млада възраст или са засегнати и двете гърди.

Наследствените генетични мутации в най-добре проучените гени BRCA1 и BRCA2 се установят при 5 % – 10 % от случаите при жени с рак на гърдата и при 15% от всички фамилни ракови заболявания на гърдата. Повече от 150 редки генетични вариации леко повишават риска от рак на гърдата.

Рискът от рак на гърдата нараства леко за всяка година преди началото на менструацията (с около 5%) и всяка година по-късно започва менопаузата (с около 3 %). Високата костна минерална плътност при жени в постменупауза повишава с над 60 % риска от рак на гърдата в сравнение при жени с ниска костна плътност. Костната плътност зависи от комулативната експозиция на естрогени. Жените в постменупауза с високи нива на някои ендогенни полови хормони са с два пъти по-голям риск от рак на гърдата в сравнение с жените с много ниски нива.

Ракът на гърдата е най-честият рак при жените. Всяка година тази диагноза се поставя при около 4000 жени в България. Диагностициран в ранен стадий ракът на гърдата е напълно лечимо заболяване.Безвредният метод, който препоръчваме, чрез BRASTER PRO позволява да се правят прегледи по няколко пъти в годината, тъй като няма облъчване, особено в случаи на генетична семейна обремененост.

Споделете новината:

Още новини

Г-жа Людмила Зафирова отличена в категория „женско предприемачество“ от Първа Инвестиционна Банка

Екипът на фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД поздравява своя управител г-жа Людмила Зафирова за получената награда за “женско предприемачество” от Първа Инвестиционна Банка на традиционната

Иновация от Интербизнес – Higo

 Интелигентно устройство което ви позволява да извършите преглед при вашия лекар – Дистанционно! Едно устройство!Диагнозата се основава на цялостен медицински преглед„Създаден съм по такъв начин,

Запитване за оферта

Ще отговорим в най-кратък срок на предоставения от Вас имейл.