fbpx

Безплатни прегледи с технологията Braster PRO в четири софийски болници през октомври

Столична община закупи 1000 теста от иновативния уред за изследване на рака на гърдата.

От 7 октомври (понеделник) всички желаещи да се изследват безплатно за рак на гърдата с най-новата технология Braster PRO могат да запишат час в едно от четирите столични лечебни заведения: МЦ „Света София“, ДКЦ 11, ДКЦ 29, ДКЦ 30.

Кампанията за безплатни изследвания обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на най-голямото благотворително събитие, посветено на рака на гърдата – Race for the Cure. За целите на инициативата Столична община закупува 1000 теста за изследвания с уреда за ранна диагностика на рак на гърдата Braster PRO. Целта е осигуряването на превенция и по-висока информираност що се отнася до новите методи за изследване в България, които позволят много по-бърз, безболезнен и без облъчване преглед.

Иновативният уред Braster PRO е полска технология, която навлезе у нас през 2018 година. До днес тя се прилага успешно в над 30 болнични заведения в цялата страна, а изследваните жени са над 3 200. Новият метод действа на принципа на контактната термография и течни кристали, което го прави напълно безвреден. Същевременно е подходящ за изследване във всяка възраст, включително и за жени със силиконови импланти, без да причинява облъчване и болка. За разлика от останалите познати методи (ехография и мамография) Braster улавя раковите образувания в най-ранен стадий с размер от едва 3 мм, като единствено „заснема“ гърдата и обработва получените изображения с помощта на изкуствен интелект и невронни мрежи. Навлизащата технология в никакъв случай не измества консервативните методи, а се явява допълващ метод, спомагащ за безвредна и изпитана ранна диагностика.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване при жената, което засяга средно една от осем жени в България. Превенцията, информираността и развитието на технологиите позволяват светът да се бори срещу стряскащите статистики.

Споделете новината:

Още новини

Иновация от Интербизнес – Higo

 Интелигентно устройство което ви позволява да извършите преглед при вашия лекар – Дистанционно! Едно устройство!Диагнозата се основава на цялостен медицински преглед„Създаден съм по такъв начин,

ПРИЛОЖЕНИЕТО НА НАНОСРЕБРОТО КАТО МЕТОД ЗА БЕЗОПАСНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ СТАВА ВСЕ ПО-ПОПУЛЯРНО

Във видеото по- долу можете да видите уникални портали за дезинфекция, през които минават журналистите преди традиционната годишна пресконференция на президента на Русия Владимир Путин.

Запитване за оферта

Ще отговорим в най-кратък срок на предоставения от Вас имейл.