fbpx

Апаратът Braster PRO вече в Кърджали

В МЦ „Авицена“ в болницата в Кърджали бе представен революционен уред за ранна диагностика на рак на гърдата. Медицинско устройство, което използва метода на контактната термография за откриване на температурни изменения на повърхността на гърдите.Клиничните изследвания дотук показват, че системата може да засече тумори с размери 3 мм. Уредът е безопасен и не облъчва тялото. Людмила Зафирова, главен мениджър на фирмата, разпространяваща продукта в България, представи апаратурата:
Има нещо общо с термография, като метод, но се различава в много отношения. Първо, това е контактна термография. Правят се снимки със специално разработената капсула за гърдата, съдържаща матрици, в които се състои цялата същина на въпроса. Матриците съдържат емулсия от течни кристали. Това изобретение е патентовано за 20 години напред. Благодарение на тези течни кристали когато поставим капсулата с определената матрица до гърдата се правят снимки. В зависимост от величината, ако гърдите са големи се правят по 5 снимки около гърдата, а когато са по-малки се правят 3 снимки. Всяка снимка съдържа 15 образа, т.е. при едно изследване са общо 60 или 90.
След извършване на самото изследване термографските изображения се изпращат към телемедицински център във Варшава, Полша, където резултатът се обработва през софтуер за автоматичен анализ и с помощта на специално обучени медицински специалисти. След изследване резултатът се генерира в системата за няколко минути.
Специално внимание се обръща към жените под 50 години, които неглижират своето състояние на гърдите, жените, които избягват профилактичните прегледи. Като най-уязвими са жените, подложени на инвитро процедури, жените с генетична обремененост, жените пиещи хапчета антибебе, а също и подложените на стрес. Освен за ранна диагностика на ракови образования, уредът е подходящ за профилактични прегледи на жени със силиконови импланти.
Апелът на лекарите, участващи в презентацията, е да посещаваме профилактични прегледи поне веднъж годишно.

Споделете новината:

Още новини

Г-жа Людмила Зафирова отличена в категория „женско предприемачество“ от Първа Инвестиционна Банка

Екипът на фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД поздравява своя управител г-жа Людмила Зафирова за получената награда за “женско предприемачество” от Първа Инвестиционна Банка на традиционната

Иновация от Интербизнес – Higo

 Интелигентно устройство което ви позволява да извършите преглед при вашия лекар – Дистанционно! Едно устройство!Диагнозата се основава на цялостен медицински преглед„Създаден съм по такъв начин,

Запитване за оферта

Ще отговорим в най-кратък срок на предоставения от Вас имейл.