fbpx

Национална кампания стимулира профилактичните прегледи за рак на гърдата сред професионалистките по здравни грижи

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи получи в дарение най-съвременната Braster Pro технология за ранна диагностика на рак на млечните жлези.

София, 19 декември 2018 г.: Стартира първата в България инициатива за прегледи за рак на млечната жлеза, насочена към медицински сестри, акушерки, лаборантки, рехабилитаторки и медицински фелдшерки/лекарски асистентки. Кампанията се провежда от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, която получи в дарение най-съвременната Braster Pro технология за ранна диагностика на рак на гърдата. Инициативата под надслов „Здравните грижи сега“ е част от глобалната кампания на Световната здравна организация и Международния съвет на сестрите и цели да се подобри статутът на медицинските сестри в целия свят, заяви председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева .

По данни на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи в България има повече от 36 000 жени, заети в сферата. Един от най-честите поводи те да се обръщат за подкрепа към Асоциацията е именно ракът на гърдата, отчита Василева. Българските професионалистки по здравни грижи отдават живота си на здравето на хората. Наш дълг е да направим така, че и ние да ги подпомагаме в грижата за тяхното собствено здраве, заяви още тя. Инициативата стартира в София и има за цел поетапно в рамките на няколко години да обхване медицинските специалистки по здравни грижи в цялата страна.

Грижата за медицинските лица е висшата форма на отговорността към здравето на българите, заяви Людмила Зафирова, която е официален представител на технологията за България и предоставя безвъзмездно оборудването за прегледи на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. По думите й у нас работят близо 25 000 медицински сестри и професионалната им организация трябва да бъде подкрепена в усилието да достигне до всеки град, за да осигури възможност за профилактичен преглед с най-съвременната и безвредна технология за ранна диагностика.

Ключът към превенцията е в достъпната профилактика, подчерта Людмила Зафирова и добави, че технологията Braster е без облъчване и позволява да се правят прегледи няколко пъти в годината, включително от млади жени с генетична обремененост и повишен риск от заболяване. Технологията се основава на контактна термография с течни кристали. Освен с точност и бързина, тя се отличава и с това, че е единствената подходяща за изследване във всяка възраст, включително за жени на възраст под 50 г. и претърпели козметични корекции на гърдите.

Диагностициран в ранен стадий, ракът на гърдата е напълно лечимо заболяване, при това без външни белези. Годишно в България се регистрират около 3900 нови случая, а средно между 1300 и 1400 българки умират всяка година от рак на гърдата. Според данни на някои специалисти случаите на рак на гърдата в България при жени на възраст между 30 и 35 години се увеличават, а най-младата пациентка с тази диагноза у нас е едва на 14 години.

За дарението:

ИНТЕР БИЗНЕС`91 ЕООД е официален представител и дистрибутор на технологията Braster за България.

Компанията е на българския медицински пазар от 1992г. с основен предмет на дейност доставка и търговия с медицинска апаратура и резервни части, диагностични тестове и реактиви, медицински изделия и консумативи. Фирмата представлява чуждестранни компании, лидери в областта на микробиологията, клиничната лаборатория, имунохистохимията, електромедицината, рентгенологията и друго оборудване за болници и частни медицински центрове, като е основен доставчик на реактиви и консумативи за лаборатории, включително и  за здравни заведения от категория „национални“.

Споделете новината:

Още новини

Г-жа Людмила Зафирова отличена в категория „женско предприемачество“ от Първа Инвестиционна Банка

Екипът на фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД поздравява своя управител г-жа Людмила Зафирова за получената награда за “женско предприемачество” от Първа Инвестиционна Банка на традиционната

Иновация от Интербизнес – Higo

 Интелигентно устройство което ви позволява да извършите преглед при вашия лекар – Дистанционно! Едно устройство!Диагнозата се основава на цялостен медицински преглед„Създаден съм по такъв начин,

Запитване за оферта

Ще отговорим в най-кратък срок на предоставения от Вас имейл.